Over Medaxes

Onze missie

Medaxes is de Belgische koepelorganisatie van geneesmiddelenbedrijven die willen bijdragen tot een voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg.

Medaxes zet hierbij in op generische en biosimilaire geneesmiddelen, evenals op andere geneesmiddelen waarvan het octrooi afgelopen is, en op zelfzorgproducten.

Medaxes wil kwaliteitsvolle oplossingen aanreiken voor een kosteneffectieve, goed omkaderde en duurzame gezondheidszorg.

Medaxes streeft naar een dialoog en partnership met de andere actoren uit de gezondheidszorg. Medaxes treedt voor zijn leden op als een vertegenwoordigend platform dat een breed gamma aan diensten aanbiedt ter ondersteuning van hun individuele activiteiten en gemeenschappelijke belangen.

Onze waarden

Toegankelijkheid

Medaxes is de stem van de farmaceutische bedrijven die streven naar een gezondheidszorg die voor alle patiënten toegankelijk is.

Onze leden bieden kosteneffectieve behandelingsopties aan voor de overgrote meerderheid van de pathologieën.

Generische en biosimilar geneesmiddelen spelen hierin een sleutelrol omdat zij monopolies doorbreken. Na afloop van het octrooi op het merkproduct creëren zij concurrentie op de geneesmiddelenmarkt. Hierdoor zakken de prijzen aanzienlijk, waardoor ook de uitgaven sterk dalen voor de ziekteverzekering en voor de patiënt.

Kwaliteit

De gezondheid van de mens is zijn hoogste goed. Samen met Medicines for Europe steunt Medaxes daarom voluit de Europese kwaliteitsvereisten die opgelegd worden aan geneesmiddelen. Hier zijn geen compromissen mogelijk.

Duurzaamheid

De gezondheidszorg moet niet alleen vandaag maar ook morgen voor iedereen toegankelijk blijven. Dit kan alleen als alle stakeholders samenwerken aan duurzame ontwikkelingsmodellen met leefbare perspectieven voor alle betrokken partijen. In de toekomst zullen ruimere samenwerkingsplatformen noodzakelijk zijn.

Dialoog en partnerships

De gezondheidszorg is bijzonder complex en de organisatie ervan moet voortdurend aangepast worden aan de noden van de patiënten en de veranderingen in de maatschappij. Medaxes is ervan overtuigd dat dit enkel kan door het opzetten van een waarachtige dialoog en een partnership tussen alle stakeholders.

Deontologische Code 2024

Raad van bestuur

  • Jef Hus, voorzitter (EG)
  • Dries Pattyn, vice-voorzitter (Sandoz)
  • Vincent Verschraegen, vicevoorzitter (Viatris)
  • Nicolas van Gelder, bestuurder (Celltrion Healthcare)
  • Jasmien Coenen, afgevaardigd bestuurder (Co-operate bv)
  • Stephan Van Nieuwenhove (Orion Pharma)

 

Onze leden

Medaxes is lid van
 

logo_med_euro    FCM  Medicines For Europe       logo_unizo    Health Community Voka

/sites/default/files/styles/banner/public/2018-06/cole-hutson-62477-unsplash.jpg?h=2d0ff4ee&itok=cGv8bcOd